Digitale Ledendag van de Marnix Reünisten 2021

IMG_3007Afgelopen zaterdag organiseerden wij weer de jaarlijkse Ledendag, ditmaal voor de eerste keer online via Zoom! Hoewel het spijtig was dat wij elkaar niet in het echt konden treffen, bleek de digitale oplossing wél goed uit te komen voor sommige leden wonend in het buitenland. Het was mooi om te zien dat ook zij dit jaar aanwezig konden zijn! Vooraf waren aangemelde leden per post verwelkomd met een heerlijke stroopwafel en om 10:00 uur ‘s ochtends zat men dan ook al tijdig klaar met een kopje koffie achter de pc om de Ledendag toch mee te maken.

Schermafbeelding 2021-04-10 om 09.38.46 Zoals gewoonlijk begon de dag met het formele gedeelte: de Algemene Ledenvergadering. We spraken over het afgelopen jaar, een jaar van reuring dat ook voor de Reünistenvereniging anders dan anders bleek. Wegens de coronapandemie werden alle normaliteiten op de schop gegooid, wat invloed had op onze Ledendag van 2020, de jaarlijkse studentenborrel en de diploma-uitreiking van het Marnix zelf.
Desondanks wist de vereniging zich aan te passen, nieuwe leden te verwelkomen én een mooi MarnixMagazine uit te brengen. Ook de financiën en onze plannen voor het komende jaar kwamen ter sprake. Gedurende de ALV moesten wij ook afscheid nemen van bestuursleden Sylvia de Jong (Praeses) en Robert-Jan Koning (Fiscus), die beiden jarenlang inzet hebben getoond voor de vereniging. In het zonnetje gezet met een kleine toespraak en een passend afscheidscadeau bedankten we hen hartelijk! Gelukkig mochten wij ook twee nieuwe bestuursleden verwelkomen. Zo werd Paul Moet (eindexamenjaar 1970) ingewijd als Praeses en verwelkomden wij Joël van Muiswinkel (eindexamenjaar 2019) als studentassessor. Ook hen willen wij hartelijk bedanken voor hun keuze om actief bij te gaan dragen aan onze vereniging.

Schermafbeelding 2021-04-10 om 11.58.32Natuurlijk kwam ook het Marnix ‘anno nu’ aan bod. De nieuwe rectrix Leezan van Wijk was online aanwezig en gaf ons een mooie presentatie over hoe het Marnix het afgelopen jaar heeft beleefd en hoe de school de toekomst voor zich ziet. Aanwezige reünisten werden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst, maar ook zelf verhalen te vertellen over hun Marnix-tijd. Als afsluiting van de dag kwamen oud-leerlingen Olaf Rhijnsburger en Freke Munk, de winnaars van de Marnixprijs in 2019, vertellen over hun profielwerkstuk Kweekvlees: Van in Vitro naar Vitrine. Ze gaven een hele interessante presentatie over alle aspecten die bij kweekvlees komen kijken. Bent u geïnteresseerd? Het profielwerkstuk en de presentatie vindt u op onze site.

Bent u enthousiast geworden en zou u ook actief willen bijdragen aan het in stand houden van onze mooie vereniging? We zijn dringend op zoek naar een nieuwe Fiscus. Bent u geïnteresseerd? Neem vooral contact op via Facebook of per mail via abactis@marnixgymnasium.nl! Ondanks de noodzaak om online samen te komen dit jaar bleek de Ledendag een groot succes. Hopelijk kunnen we u en jullie allen volgend jaar ouderwets ontvangen op het Marnix zelf. Wie weet tot dan!

Een reactie achterlaten