Activiteiten

Excursie Kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde

Reünistenvereniging Marnix Gymnasium organiseert in 2016 voor haar leden een speciale excursie naar een bijzondere plek, een must-visit voor alle oud-Marnices…

Let op: onderstaand aanbod is members only. Nog geen lid? Je bent al lid vanaf € 20,- per jaar (of € 10,- voor studenten). Word lid!

Beste leden,

266px-Kasteel_Marnix_de_Sainte-Aldegonde7We hebben het genoegen jullie op 28 mei 2016 mee te kunnen nemen naar Kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde in Bornem, België. We zullen daar, na aankomst met de bus vanuit Rotterdam, om 11.00 uur een rondleiding krijgen van ca. 1,5 uur in en rondom het kasteel.
Vervolgens zullen wij rond lunchtijd onze schoolreis richting Gent vervolgen, waar je met je oud-klasgenoten kunt genieten van je zelfgemaakte bammetjes of de Belgische keuken. Aansluitend worden jullie in de gelegenheid gesteld om de stad en de talrijke cafeetjes te verkennen of om van een door ons uitgezochte mogelijkheid gebruik te maken, zoals bijvoorbeeld een stadswandeling met gids, een bezoek aan de brouwerij of diverse musea. Wij zullen er expliciet voor zorgen dat alle reünisten, jong en oud, van deze excursiedag kunnen genieten.

Wanneer:
Zaterdag 28 mei 2016

Tijd:
09.00 vertrek bus Essenburgsingel
19.00 uiterlijk terug op school

Dagprogramma:
Ochtend: Slot Marnix van Sint Aldegonde
Middag: Vrije tijd en lunch in Gent

Aanmelden:
Uiterlijk op de ALV van 9 april 2016 of tot de bus vol is!

Kosten:
Inclusief vervoer, kasteelbezoek, koffie/koek
€ 35,– (reguliere leden)
€ 25,– (studentleden)

Herleef de oude tijden alsof je weer op school zit! Wacht niet langer en meld je aan door een e-mail te sturen naar abactis@marnixreunisten.nl onder vermelding van examenjaar, je lidnummer (te vinden op de contributiebrief) en je telefoonnummer.

Met vriendelijke groeten,

de Excursiecommissie
Paola Scheffers, Fred-Jan Nesselaar, Sylvia de Jong & George Becht

Marnixprijs

De Reünistenvereniging looft elk jaar de Marnixprijs (een geldprijs) voor het beste profielwerkstuk dat door leerlingen van het Marnix Gymnasium wordt gemaakt. Docenten van de school maken een voorselectie van 4 werkstukken (één per profiel). De Marnixprijscommissie van de Reünistenvereniging voorgezeten door prof. dr. ir. Van Holten maakt een grondige analyse van de genomineerde werkstukken, waarna een winnaar wordt geselecteerd. Het winnende profielwerkstuk wordt elk jaar bekend gemaakt op de diploma-uitreiking van de zesdeklassers.

Op onze ledendag nodigen wij de winnaars van de Marnixprijs uit om hun werk te presenteren. Zo krijgt u, als lid van de reünistenvereniging, te zien en te horen welke excellente resultaten er tegenwoordig volgen uit onderzoek door de huidige generatie leerlingen.

Archief winnende profielwerkstukken en presentaties

 • 2016
  Babylonische Spraakverrijking: over meertalige opvoeding van Nienke Tempel en Adrian Vrijenhoek
  Profielwerkstuk • Presentatie
 • 2015
  De invloed van ‘de Battle of Hastings’ en van Willem de Veroveraar op de Engelse taal van Robert-Jan Koning en Lukas van Lierop
  Profielwerkstuk • Presentatie
 • 2014
  Is RSA-cryptografie nu veilig genoeg en wat betekent dit voor de toekomst van digitale beveiliging? van Nahome Tsehaie en Jun Feng
  ProfielwerkstukPresentatieComputerprogramma
 • 2013
  Klassiek leiderschap in de moderne tijd van Charlotte Koot en Anna Dekker
  ProfielwerkstukPresentatie
 • 2012
  De spectrografische bepaling van de zonsrotatiesnelheid door Stefan van der Sar en Marcel van Leeuwen

 

Ledendag

Onze volgende ledendag staat gepland op zaterdag 8 april 2017. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Eerstejaarsborrel

Voor allen die het afgelopen jaar geslaagd zijn organiseren we een borrel. De volgende vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 (‘s middags op de ledendag). Leuk om je oud-klasgenoten weer te zien en ervaringen uit te wisselen over alle nieuwe ervaringen in het leven na het Marnix.