Ledendag en studentenborrel 2019

Zaterdag was het weer zo ver, de jaarlijkse ledendag!

Oude en nieuwe gezichten mochten we verwelkomen op Henegouwerplein, waar we we de dag ouderwets met een bakkie begonnen. Na elkaar weer de hand te hebben geschud begaven we ons richting het klaslokaal voor een presentatie van Elodie en Julia – de winnaars van de Marnixprijs voor hun profielwerkstuk over de impact van islam-terrorisme op de Nederlandse samenleving. Na hun interessante presentatie, bleek dat het het onderwerp leefde onder veel van de oud-Marnixleerlingen, wat resulteerde in een uitgebreide vragenronde totdat we verder gingen met het officiële gedeelte van de dag: de Algemene Ledenvergadering.
Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we niet alleen gesproken over de activiteiten van het afgelopen jaar, met in het bijzonder de reünie in september, maar ook over de financiën en verdere plannen van de vereniging. Verder hebben we gehoord over de huidige stand van zaken op het Marnix door rectrix Yolande de Beer, die vertelde dat het goed gaat met de school – goed nieuws natuurlijk! Helaas moesten we ook afscheid nemen van een paar trouwe bestuursleden. Harry, onze abactis; George, onze assessor; Sophia, onze student-assessor; en Sylvia, onze praeses werden bedankt en beloond voor hun jarenlange inzet. Met name Sylvia hebben we in het zonnetje gezet: na haar inzet van 5 jaar voor de vereniging, waar ze zelfs nog een jaartje aan vastplakt, konden we niet anders dan haar een groots cadeau schenken – abseilen van de Euromast, symbool voor de stad van het Rotterdamse gymnasium! Gelukkig hebben we dan ook Jurriaan Schnezler kunnen verwelkomen in ons bestuur als ab-actis! Als afsluiter van de dag konden we ouderwets de schoolbanken in om te genieten van een intermezzo door oud-rector Daan Dekker, die ons vertelde over de dienstweigeraar Odysseus, koning van Ithaka. Met een lekkere lunch werd de dag afgesloten en kon de voorbereiding voor de studentenborrel beginnen. Natuurlijk hebben we bij de studentenborrel ‘s middags weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Al met al was het een hele mooie dag, waar we allemaal van hebben genoten.

Op 4 april 2020 zal de volgende ledendag plaatsvinden, schrijf die datum dus alvast in je agenda!
Ben je misschien geïnteresseerd in een functie binnen het bestuur, neem dan zeker contact met ons op via Facebook of abactis@marnixgymnasium.nl! Alle vragen en ideeën zijn welkom!

bb4f64ba-6c8f-4c56-adfe-f289f9b483ebIMG_4757

Een reactie achterlaten