Diploma-uitreiking 2019

Vrijdag 5 juli was het weer feest voor 98% van de eindexamenkandidaten van het Marnix Gymnasium, de diploma-uitreiking in De Doelen! Namens de reünistenvereniging heeft Juriaan Schnezler, onze ab-actis, alle geslaagden gefeliciteerd, geïnformeerd over onze vereniging en uitgenodigd voor de borrel op 4 april 2020, een mooi moment om elkaar weer terug te zien en alle nieuwe ervaringen na het Marnix uit te wisselen.

Namens de jury heeft Laura Meilink-Hoedemaker de Marnixprijs (geldprijs van € 150,– in totaal) uitgereikt aan de auteurs van het winnende profielwerkstuk van dit jaar.  Nog niets verhullend over de winnaar van de prijs werden de genomineerde profielwerkstukken genoemd en beschreven. De Marnixprijscommissie van onze vereniging had van tevoren de vier werkstukken bestudeerd welke door de docenten uit elk van de profielen (Economie & Maatschappij; Cultuur & Maatschappij; Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek) waren genomineerd, waarna één winnend stuk werd gekozen. Dit jaar vielen Freke de Munk en Olaf Rhijnsburger in de prijzen met hun profielwerkstuk Kweekvlees: Van In Vitro naar Vitrine. De jury was duidelijk onder de indruk van het onderzoek; beiden gefeliciteerd! Wij nodigen hen uit om op de ledendag volgend jaar hun onderzoek te presenteren op onze ledendag.

We hebben genoten van een mooie avond en hopen veel nieuwe leden te treffen tijdens het event wat we in het najaar van 2019 hopen te organiseren. Tot die tijd, een heerlijke vakantie toegewenst!

 

Een reactie achterlaten