Het Marnix verbouwt!

Het gebouw van het Marnix Gymnasium heeft al op verschillende plekken gestaan. Van de Jonker Fransstraat naar het Henegouwerplein en uiteindelijk in 1977 werd er naar de Essenburgsingel verhuisd. Door de jaren heen is het schoolgebouw steeds veranderd van binnen. Zo is de binnenkant een aantal jaar terug nog opgefleurd met nieuwe kleuren en zijn er onder andere nieuwe meubels in de gangen neergezet om tijdens pauzes met vrienden uit te rusten voordat de volgende les weer begint.

Marnix verbouwt

Het huidige Forum wordt omgetoverd tot mediatheek!

En nu is het tijd voor een volgende stap. Er gaat worden verbouwd! Ondanks dat het Forum en de Mediatheek tot misschien wel de beroemdste plekken van het Marnix behoren, werd het de afgelopen jaren toch wel erg krap. Zeker wanneer de hele school bijeen kwam in het Forum om onder andere de bekende CGB-debatten bij te wonen.
Daarom zal het Forum worden omgebouwd tot een gloednieuwe Mediatheek met genoeg studieplekken én computers om achter te werken. Daarnaast zal er, op de plek waar nu lokaal 2, 4 en 6 zijn, een nieuw Forum komen.
Wat ons betreft een mooie vernieuwing van een voor vele (oud-)leerlingen iconisch gebouw. Bent u benieuwd? Via deze link kunt u genieten van een digitale rondleiding!

Een reactie achterlaten