Geslaagde ledendag en borrel eindexamenklas 2016

Op 8 april 2017 vond onze jaarlijkse ledendag plaats. Zoals andere jaren, was het weer een druk programma! Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering presenteerde de winnares van de Marnixprijs 2016, Nienke Tempel (helaas zonder haar trouwe collega Adrian Vrijenhoek)  hun profielwerkstuk: ‘Babylonische Spraakverrijking: over meertalige opvoeding’Het onderwerp sprak bij velen tot de verbeelding en vele vragen volgden dan ook, onder andere het pleiten voor Latijn als gemeenschappelijke Europese taal. Op de pagina activiteiten kun je de presentatie en betreffende werkstuk terugvinden. Tijdens het meer serieuze gedeelte van de dag, heeft het bestuur wel drie bestuurswisselingen uitgevoerd. Laura Meijlink heeft afscheid genomen als assessor, ex-praeses George Becht zal haar plaats overnemen en onze ex-fiscus Sylvia de Jong wordt de nieuwe praeses. Voor de kritische lezer, dit betekent dat wij nog één plekje te vervullen hebben: bent, of kent u iemand geschikt als penningmeester/fiscus, stuur ons dan een berichtje!
Zoals altijd heeft rectrix Stytia de Leeuw ons weer bijgepraat over het Marnix van nu, hebben we teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgeblikt op de toekomst. Afscheid hebben we genomen van de twee huidige bestuursbladen: de ReunistenVaria en de Aldegonde, met de hoopvolle gedachte aan het eind van het jaar een nieuw blad aan u te presenteren. In plaats van het ons zo bekende ‘intermezzo’ heeft Tom van Melle podium gekregen voor zijn ‘grande finale’, terugblikkend op een tijdperk van Aldegondes.
Namens het bestuur en alle leden van de vereniging bedanken wij zowel de redacties van onze voormalige verenigingsbladen, Tom van Melle, Michelle van Dijk, Marije van Mannekes, Jan van Andel en Charles Muetstege. Maar zeker willen we onze lieve Laura Meijlink niet vergeten, die haar functie als assessor altijd met enthousiasme heeft bekleed: het bestuur regelmatig warm onthalend in haar eigen huis. Bedankt voor al jullie inzet!

‘s Middags om 15:00, na afloop van de Algemene Ledenvergadering, hebben we opnieuw een borrel georganiseerd voor alle oud-leerlingen die het afgelopen jaar van het Marnix afscheid hebben genomen. Een opkomst van zo’n 32 oud-leerlingen, van wie bovendien 12 zich als student-lid hebben ingeschreven bij onze vereniging! We kijken terug op een geslaagd evenement waar we hopelijk dit jaar nog een vervolg aan kunnen geven. Foto’s van onze jaarlijkse ledendag vindt u hier.

Eén reactie op “Geslaagde ledendag en borrel eindexamenklas 2016”

  1. JanAnton Burger zegt:

    Jammer dat jullie geheel voorbijgaan aan de inspanningen van de huidige schoolarchivarissen Els Hirschfeld en Nelleke Bons. Al vele jaren zijn zij in de krochten van de school doende orde in de chaos te brengen van decennia nagenoeg verwaarloosd archief materiaal en foto’s. Onlangs werden zij zelfs geconfronteerd met kletsnatte documenten, te danken aan een defect airco-apparaat. Zij hebben alles op wasrekken (!!!) gedroogd en weer toon- en leesbaar gemaakt. Hun arbeid is vrijwel onzichtbaar maar zeker wel aantoonbaar. Geef hun eens een warm reunisten-applaus en bij de volgende reunie de bloemen!

Een reactie achterlaten