Diploma-uitreiking 2017

Donderdag 6 juli was het weer feest voor 98% van de eindexamenkandidaten van het Marnix Gymnasium, de diploma-uitreiking in De Doelen! Namens de reünistenvereniging heeft Sophia Mons, onze student-assessor, alle geslaagden gefeliciteerd, geïnformeerd over onze vereniging en uitgenodigd voor de borrel op 7 april 2018, een mooi moment om elkaar weer terug te zien en alle nieuwe ervaringen na het Marnix uit te wisselen.

Fred-Jan Nesselaar heeft, als onderdeel van de jury, de Marnixprijs (geldprijs van € 150,–) uitgereikt aan de auteurs van het beste profielwerkstuk van dit jaar.  Nietsvermoedend werden de genomineerde profielwerkstukken genoemd en beschreven. De Marnixprijscommissie van onze vereniging had van tevoren alle werkstukken bestudeerd, één van elk profiel, en een winnaar geselecteerd. Het winnende profielwerkstuk van dit jaar betrof: ABN-AMRO en de V.O.C.: Hollandse Glorie in gevaar: een crisis, een ondergang door Christiaan van der Kaaij en Juriaan Schnezler, ingaand op de vraag of bedrijven van nu leren van de fouten die in het verleden zijn gemaakt. Aan de hand van literatuurstudie én een uitgebreid interview  met de heer G. Zalm, voormalig CEO van de ABN-AMRO.  De jury was duidelijk onder de indruk van het onderzoek; beiden gefeliciteerd! Wij nodigen hen uit om op de ledendag volgend jaar hun onderzoek te presenteren op onze ledendag.

We hebben genoten van een mooie avond en hopen veel nieuwe leden te treffen tijdens het event wat we in het najaar van 2017 hopen te organiseren. Tot die tijd, een heerlijke vakantie toegewenst!

WhatsApp Image 2017-07-18 at 00.58.40

Een reactie achterlaten